Kereta Dipecah Masuk, dari situ datang Kesedaran Tentang ‘Perlindungan’.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Insurans / Takaful bagi saya ianya masih jinak-jinak gagak lagi di Malaysia. Apatah lagi dikalangan orang muda Melayu. Ketika kali pertama saya ‘approach’, mungkin apa yang katakan belum terbuka hati lagi – ketika itu. Ada yang hadir setelah sebulan, tiga bulan, setengah tahun, setahun atau lebih dari itu.

Saya sentiasa letak kepercayaan, ‘Dengan izin Allah mereka akan hadir dan sedar tentang kepentingannya.’ Sama jua seperti gadis ini, kejadian kereta dipecah masuk telah memberi kesedaran.

Saya ingat ketika dia berjumpa dengan saya, dalam keadaan tanpa Kad Pengenalan, tanpa apa-apa kad bank. Tapi bersungguh-sungguh ingin mendengar semula manfaat-manfaat dari pelan yang beliau bakal miliki.

Adib Yazid Ganglion Cyst Treatment

Kali pertama membuat tuntutan adalah berkenaan ‘ganglion’ (sila rujuk Google). Kad medikal beliau sudah lepas dari waktu bertenang, tapi disebabkan sudah membuat temujanji di hospital kerajaan, beliau meneruskan pembedahan di situ.

Selang beberapa bulan kemudian, ketumbuhan itu datang lagi – lalu menyarankan bertemu pakar di hospital swasta (merupakan panel kepada Prudential BSN Takaful). Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar.

Beliau masih muda ketika mempunyai polisi perlindungan. Jikalau anda masih bertangguh-tangguh mempunyai pelan perlindungan peribadi, tiada siapa akan rugi melainkan diri sendiri.

Insha Allah, saya berharap panjang-panjangkan tangan share video ini kepada rakan anda lain, yang masih separa sedar atau belum sedar tentang kepentingan insurans/takaful.

Untuk tahu lebih lanjut mengenai pelan yang diambil oleh saudari Sheril Aida, sila hubungi telefon/SMS/Whatsapp di o19-366o319.

Memberi untuk menerima.

Adib Yazid

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s