Seorang bekas Jurutera, hari ini seorang ejen hartanah – “Banyak Kebaikan di Belakangnya”

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

90 peratus dari kalangan pelanggan/klien saya adalah kategori ’employee’. Sudah tentu kompeni mereka bekerja menyediakan manfaat hospital atau kemalangan, melindungi pekerja mereka.

Persoalannya, berapa lama anda akan berada di situ?

Saya kirakan, beliau seorang yang mempunyai ‘awareness’ yang sangat tinggi.

Ketika berjumpa dengan beliau, hanya ingin tahu apa yang beliau dapat sekiranya berlaku kejadian tidak diingini. Kebetulan ketika dia mengalami eksiden dan berada di hospital, saya berada tidak jauh dari beliau. Pengalaman melihat klien sendiri dirawat adalah pengalaman yang sangat berharga bagi saya.

Beliau eksiden pada malam sebelumnya, ketika bersukan.

Kalau anda bersukan, dan yakin tiada langsung kecederaan seperti patah tulang, terseliuh atau paling teruk – ACL, silalah membuat simpanan sebanyak RM20,000 tanpa disentuh langsung. Hanya untuk perubatan.

Kalau tiada, contohilah lelaki ini membuat keputusan untuk diri sendiri – mempunyai satu pelan perlindungan. Lagi-lagi kalau ada niat nak berhenti kerja dan ingin melakukan bisnes.

Insha Allah, saya berharap panjang-panjangkan tangan share video ini kepada rakan anda lain, yang masih separa sedar atau belum sedar tentang kepentingan insurans/takaful.

Untuk tahu lebih lanjut mengenai pelan yang diambil oleh saudari Sheril Aida, sila hubungi telefon/SMS/Whatsapp di o19-366o319.

Memberi untuk menerima.

Adib Yazid

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s