Tips4Ejen – Nyatakan Kepakaran Anda – Contoh Untuk Ejen Insurans / Takaful

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Siapa pernah pergi ke kelas marketing Dr. Azizan, akan diajar mengenai ‘Kepakaran saya adalah…’ Semalam saya kongsikan pengalaman saya, bagaimana saya membuat penyataan atau ‘elevator pitch’ ini. Ini saya kongsikan beberapa contoh.

Nama saya Nor Hisyam Abu Hasan, seorang Unit Manager 2 di Prudential. 

Kepakaran saya adalah untuk membantu golongan golongan muda mendapatkan pendapatan tahunan mereka menjadi pendapatan bulanan dalam dua fasa.

Masalah golongan muda yang bekerja sekarang ini adalah tidak berpuashati dengan keadaan kerja mereka kerana tidak mendapat gaya hidup yang tidak meraka sukai atau idamkan, dan semakin lama semakin susah.

Dengan kepakaran saya, saya dapat membantu golongan golongan muda ini untuk mendapatkan gaya hidup yang mereka idamkan bersama keluarga tersayang mereka, dan semakin lama semakin senang kehidupan mereka.

Contoh 2:

AssalamualaikumWbt, nama saya Nanna Cullenz, kepakaran sy dalam bidang takaful&insurans ini adalah membantu golongan muda terutama yg berusia lingkungan 20-30an merancang perbelanjaan bulanan dengan teliti dan kemas.

Seperti yang umum sedia maklum, selalu sy melihat generasi kini sering mengalami masalah duit tak cukup, tekanan menanggung beban kos rawatan perubatan dan hutang pendidikan yang tinggi di usia muda. 

Di sini, dengan kepakaran yang saya miliki, sy membantu golongan muda ni, bebas dari belenggu hutang, bijak mengurus kewangan dan tidak membebankan ahli keluarga masing-masing saat diri mereka ditimpa musibah dan membawa harapan kepada keluarga mereka.

Contoh 3:

Saya Redzuan 
Kepakaran saya adalah membantu mengurangkan ‘kepeningan’ seseorang sekiranya berlaku musibah.

Masalah yang sering dihadapi oleh masyarakat masa kini adalah sekiranya seseorang memerlukan khidmat hospital kerajaan tapi hospital penuh atau appointment 3 bulan akan datang baru boleh rawat. So seseorang itu akan ‘pening’. Disamping itu jika hendak ke hospital swasta, mahal la pula. ‘Pening’ mana nak cekau duit.

Dengan KEPAKARAN saya, saya dapat membekalkan satu solusi di mana saya dapat menghilangkan ke ‘pening’ an dengan menggunakan satu element yang membolehkan kita memasuki hospital swasta dengan lebih mudah tanpa menyediakan deposit yang tinggi atau menghadapi bill yang tinggi.

Please pm me for more detail

Redzuan
0123945771

Contoh 4:

Nama saya Shaqeel Ishar.
Perunding kewangan takaful di prudential Bsn Takaful.

Kepakaran saya ialah membantu anda menguruskan kewangan dan memberikan perlindungan harta kepada anda.

Masalah yang dihadapi pada hari ini ialah kos perubatan yang semakin meningkat, golongan belia tidak tahu untuk menguruskan kewangan dan menyebabkan wang persaraan tidak mencukupi.

Dengan kepakaran saya, saya dapat membantu anda untuk tidak bimbang dengan bill hospital swasta yang semakin mahal, menikmati kehidupan setelah bersara dan kehidupan bebas hutang.

Contoh 5:

Saya MUHAMMAD AMIR HAFIZI BIN MOHD HABIB berpengalaman melihat sendiri kos-kos pembiayaan PERUBATAN. Kepakaran saya ketika ini adalah menyediakan Plan Perubatan PRUDENTIAL terbaik kepada anda semua. Mungkin ketika ini reputasi saya sebagai perunding Plan Perubatan ini agak kurang menarik perhatian tetapi saya akan terus komited menyampaikan kebaikan dan kesedaran mengenai Plan Perubatan ini. Kedua, mungkin anda kurang kesedaran mengenai hal-hal yg berkaitan dengan ini disebabkan oleh beberapa faktor lain yg saya tak maklum lagi. Oleh yg demikian, saya akan sediakan Plan yg TERBAIK supaya anda terkesan. Ketiga, mungkin anda kurang berminat. Tuntasnya, dgan kepakaran saya, saya berhasrat untuk menjadikan anda sebagai Orang Kedua kepada saya untuk menyampaikan kebaikan dan mencetus minat kpda yg lain mengenai Plan Perubatan Terbaik ini.

Contoh 6:

Saya Nur Hidayah, perunding takaful.kepakaran saya adalah membantu masyarakat menghadapi masalah bebanan kewangan ketika waktu kecemasan.
Masalah sekarang,dengan ekonomi negara yang tidak menentu tambahan pula kos perubatan yang makin meningkat,masih ramai tidak memiliki plan/dana kecemasan diwaktu memerlukan.
Dengan kepakaran saya,saya dapat memastikan anda tidak garu kepala atau tidak terduduk tersungkur bila mendengar bil perubatan sendiri suatu hari nanti.Anda boleh hidup dalam keadaan yg tenteram. 

Contoh 7:

Saya Hirman, Perunding PruBSN Takaful. 

Kepakaran saya adalah memastikan setiap pelanggan saya bebas dari masalah kewangan dimasa depan. 

Saya dapati ramai di antara kita akan dibebani banyak kesukaran dan kesulitan apabila menghadapi masalah kesihatan di masa depan. 

Menjadi tanggungjawab saya sebagai Perunding Takaful untuk membantu anda. 

Hubungi saya di 0122356147 untuk temujanji rasmi.

Contoh 8:

Saya Muhammad Shahfri B Hamidi

Kepakaran saya membantu menyelesaikan masalah kos2 perubatan yang semakin meningkat dan membantu dalam membuat perancangan untuk generasi anak akan datang.

Dengan menghadapi kos2 perubatan yang semakin meningkat serta mengurangkan masalah2 ibubapa yang kurang menitik beratkan simpanan pendidikan anak dan anak yang kehilangan ayah untuk meneruskan kehidupan selepas kehilangan punca pendapatan..

Dengan kepakaran yang saya ada dapat menyelesaikan masalah dari kos2 perubatan, simpanan pendidikan dan selesai masalah2 jika kehilangan pendapatan utama..InshaAllah

Contoh 9:

Saya Noorain.

Saya adalah seorang ejen insurans. KEPAKARAN saya adalah membantu anda menguruskan kewangan & risiko ‘kebocoran poket’ dek kerana membayar bil hospital yang tinggi.

Masalah yang dihadapi masa kini adalah kos perubatan yg ‘mak oi’ mahalnya kesan daripada kadar inflasi yg meningkat setiap tahun. Selain daripada itu, anda tiada dana (simpanan) yang cukup untuk membiayai kos perubatan apabila anda sakit masok wad untuk dapatkan rawatan yang terbaik.

Dengan KEPAKARAN saya, saya dapat membantu anda untuk memiliki plan perubatan yang terbaik & anda tidak perlu ‘korek’ duit simpanan anda / ‘usik’ duit gaji bulan2 anda untuk membiayai semua kos perubatan & bil hospital.

Contoh 10:

WickedMark Muiz 
Wants to HELP You! Yes You!!

Kepakaran saya adalah membantu orang/Ejen Insuran. 

Dengan permasalahan yg biasa berlaku pada hari ini. Ramai yg yg tidak percayakan akan wujudnya Institusi Insuran ini. yg selalu dikatakan MENIPU. Orang ramai lebih sukakan menggunakan KHIDMAT Hospital Kerajaan yg dianggap Kos Perubatan yg MURAH, padahal Kos Perubatan Sekarang Semakin MENINGKAT.

Dengan Kepakaran yg saya ada, saya dapat Membantu anda mengurangkan/Meng’FREE’kan kos perubatan apabila berlakunya kecelakaan yg serius yg melibatkan kos perubatan yg TINGGI. Disamping itu, secara tindak langsung anda mempunyai simpanan sendiri. 
Perghh!!

Apakah kepakaran anda dalam industri ini?

Memberi untuk menerima.

Adib Yazid

Advertisement

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s