Tips4Ejen : Masalah Ejen Insuran / Takaful Baru Mula

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Saya sentiasa berfikir, saya adalah orang baru dalam industri ini (abaikan berapa tahun). Saya berfikir begitu supaya saya sentiasa mempunyai ‘eager’ atau keinginan yang meluap-luap sentiasa. Kalau saya fikir saya seorang senior – mungkin ego akan memenuhi dada saya.

Bila ego menguasai, ilmu baru sukar dipelajari apatah lagi dipraktis.

Kali ini saya ingin membincangkan masalah-masalah yang dihadapi ejen-ejen baru bermula. Ianya juga datang dari ejen yang saya sendiri rekrut. Rintihan-rintihan ejen baru adalah seperti:

  • “Macam mana nak cari pelanggan / klien erk?”
  • “Macam mana nak approach dia tu? Takut!”
  • “Kalau dia dah ada insuran / takaful, macam mana pulak?”
  • “Kalau dia tak nak dengar kita nak present?”
  • “Kalau dia halau?”
  • …dan macam-macam lagi.

Sebenarnya, saya juga melalui perkara yang sama seperti anda (saya juga melalui fasa dan dilema ejen-ejen baru, bukan masuk terus terbang) Apa kata kita fokus kepada bagaimana hendak selesaikan rintihan atau masalah-masalah ejen baru ini.

Penyelesaian ‘rintihan’ ini adalah – ilmu PROSPECTING.

Saya sudah kongsikan sebelum ini, melalui Permulaan The Sales Cycle: Prospek & Suspek.

Secara lazimnya ada boleh kategorikan cara anda buat prospek. Contoh;

  1. Sektor pekerjaan (kerajaan / swasta)
  2. Kenal atau tidak kenal (stranger)
  3. Geografi tempat tinggal (bandar, pinggir bandar, pedalaman)
  4. Peringkat usia (kanak-kanak, remaja, dewasa, usia emas)

Bila anda mempunyai target pasaran sendiri, insha Allah anda akan lebih terfokus memahami kehendak & keperluan pasaran anda.

Saya ambil contoh, anda fokuskan kepada bayi yang baru lahir. Anda akan ter-fokus kepada rakan-rakan yang sedang mengandung atau bakal melahirkan anak. Begitu juga kalau fokuskan kepada golongan usia emas – anda fokus kepada pelan berkaitan perlindungan nyawa yang lebih.

Ada orang pesan kepada saya:

“Keluar dari pejabat, dan lihat keliling. Semua adalah prospek anda!”

Apa-apa pun, cakap dan buat adalah dua perkara yang berbeza.

JOM BUAT!

 

Memberi untuk menerima.

Adib Yazid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s